• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
11 Hafız İcazet Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZİNCAN - Terzibaba Camisinde akşam namazından sonra düzenlenen hafızlık törenine yoğun ilgi gösterildi. Program Hafız Yunus Kılıç`ın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran tilavetinin akabinde Erzincan Müftülüğü Güldeste İlahi grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.
 
Program Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen`in gerçekleştirdiği selamlama konuşması ile devam etti. Hafızlığın Allah katındaki değerinden bahseden İşleyen, halkımızın hafızlığa daha fazla duyarlı olması gerektiğini söyledi. İşleyen, Allah Resulünün hayatından kesitler sunarak; "kısa sürede hafızlık yapabilecek zeki çocuklarınızı hafızlık yapmaları hususunda teşvik edin." dedi.
 
150 kişilik kapasiteye sahip yeni Kuran Kursunun bu ay sonunda faaliyete gireceğinin müjdesini de veren İşleyen, ilk etapta 50 hafızın eğitim alacağını söyledi.
 
Program Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Fırat`ın gerçekleştirdiği Kuran`ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kuran tilavetinin ardından 11 hafıza icazetlerinin yanında çeyrek altın ve gömlek hediye edildi. Program kılınan yatsı namazı ve yapılan dua ile son buldu.
(Mesut Gözlü-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir