• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Diyarbakır esnafı, artan hırsızlık olaylarından şikayetçi: Önlemler yetersiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gündüz vakti işyeri önünde bulunan 2 bin lira değerindeki bisikleti çalınan esnaf Mehmet Kılavuz, vatandaşların hırsızlar karşısında aldıkları tedbirlerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek asıl önlemlerin; devletin ilgili birimleri tarafından alınması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde ucuzluk malzemelerinin yanı sıra her yaşa uygun ebatlarda bisiklet satışını yapan işletme sahibi Mehmet Kılavuz, çevrelerinde hırsızlık vakalarının sık sık yaşandığına dikkat çekerek gerekli caydırıcı önlemlerin alınması hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

İş yeri önünden 2 bin lira değerindeki bisikletinin çalınması olayını anlatan Kılavuz, "Sabahın erken saatlerinde hırsız buraya gelip bizi gözetliyor. Boş anımızı yakalayınca bisikleti alarak buradan uzaklaşıyor. Yakalamak için ardından koştuk fakat yakalayamadık. Güvenlik kamera görüntülerini emniyet birimlerine verdik, gelip kayıtları aldılar. Şu ana kadar tarafımıza herhangi bir bilgi vermediler." dedi.

"Bu halkın hem can hem de mal güvenliği kalmamış"

Hırsızlık vakalarının sık sık rastlanıldığına vurgu yapan Kılavuz, "Hırsızlar bu gece dahi komşularımızın evine girmiş, yüklü miktarda paralarını çalmışlar. Bu aileler kamera görüntüleri için işyerimize geldiler. Hırsızların görüntüleri kameralara yansımış." ifadelerini kullandı.

Kılavuz, "Bu hırsızların eşkâlleri bellidir. Neden müdahale edilmiyor, halk mağdur ediliyor. Hiç bir memlekette 3 kapı kullanılmazken, 3 kapıya kilit vuran bir tek bu şehirdir. Bu durumun dikkate alınması lazım. Bu halkın hem can hem de mal güvenliği kalmamış." şeklinde konuştu.

"Hırsızlıklar, cezaların caydırıcı olması ile engellenebilir"

Hırsızlık olayları karşısında caydırıcı müeyyidelerin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Kılavuz son olarak şunları söyledi:

"Bizim endişemiz hem malımız hem de canımızdır. Çünkü yakalayıp dövsek yine kabahatli biz oluruz. Bunların haricinde bizler ne kadar önlem alsak da nafile. Önemli olan devletin gerekli tedbirleri almasıdır. Bu tedbirler; devriyelerin arttırılması ve cezaların caydırıcı olması ile mümkün olabilir. Şu anki cezaların caydırıcı olmaması hırsızın Emniyetin ön kapısından girip Savcılığın arka kapısından çıkmasına benziyor. Hatta polis dahi, 'Bizler yakalıyoruz, bir şekilde bırakılıyorlar' diyor. Yani hırsızın yakalanma endişesi yok. Tek endişe sahibi bizleriz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir