• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
HÜDA PAR deprem bölgelerini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, Karlıova ilçe başkanı Yavuz Bingöl ve beraberindekiler, Karlıova ve Yedisu ilçelerinde meydana gelen deprem nedeniyle yıkımların yaşandığı Kaynakpınar, Dinarbey ve Elmalı köylerini ziyaret etti.

Enkazın yaşandığı bölgede açıklamalarda bulunan Tasalı, "3 gün önce 5,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Bir vatandaşımız vefat etti, 22 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah rahmet eylesin yaralılara da Allah acil şifalar versin. Allah bu bölgelerimizde bir daha deprem yaşatmasın. Burada vatandaşlarımızla bir araya gelip sıkıntılarını, taleplerini dinlemeye geldik. Burada ciddi oranda mal zararı var. Vatandaşlar yıkılan yerlerin hasar tespit çalışmasını istiyorlar. Enkazlar her canlı için tehlike arz ediyor." dedi.

 

Köylere bağlı mezralarda ve yaylarda yıkımların olduğunu belirten Tasalı, "Köye bağlı mezralar var ve o mezralarda da enkazların olduğunu köylüler bize bildirdi. Köylülerin çoğu şu an yaylalardadır ve oradaki barınakların da depremden dolayı yıkıldığı haberini aldık. Uzmanlar, televizyon kanallarında bu bölgenin riskli olduğunu sık sık söylüyorlar. Yetkililerden isteğimiz deprem olmadan, bu bölgelerdeki ahır ve evler yenilensin. Burada genelde kerpiç evler ve taş evler bulunmaktadır. 5,7 şiddetindeki deprem, buraları bu şekle sokuyorsa; 7,8 şiddetindeki bir deprem, bu bölgeyi yerle bir eder. Bundan dolayı devletin evler yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir