• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Ailelerin HDP İl Binası önündeki evlat nöbeti 289 gündür devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te ikamet eden Songül Altıntaş, vatani görevi için usta birliğine giderken PKK tarafından arkadaşı ile birlikte kaçırıldığını belirterek, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

Altıntaş, “Askerden Kaçırılan Müslüm Altıntaş’ın annesiyim. Oğlum, 6 yıl önce vatanı görevini yapıyordu. Acemiliğini bitirmiş, usta birliğine teslim olmak için yola çıkmıştı. Yolda PKK, oğlumun bindiği otobüsü durdurarak oğlumla birlikte yanında olan asker arkadaşını da alıp kaçırdı. PKK’nın elinden 6 yıl oldu ne yaptıysak çocuğumuzu alamadık. PKK, asker ve polisleri serbest bıraktıklarını ancak kimsenin almaya gelmediklerini söylüyor. Dürüst iseniz dağa götürdüğünüz çocukların anne ve babasına haber verin. Eğer bize 'oğlunuzu almaya gelin' diye haber verseler dünyanın diğer ucu dahi olsa gidip evladımızı alırız. Artık dayanamıyoruz. Hepimiz ölmüş gibiyiz. Çocuğum sizlere ne yaptı da alıp zorla götürdünüz. Sizlere silah mı doğrultu, sizlere haksızlık mı yaptı? Hiçbir şey yapmadı.” dedi.

Çocuğuna seslenen Altıntaş, “Müslüm oğlum sen benim canımın içisin. Senin peşini asla bırakmamışım. Hiç korkma. Seni Allah’ın izni ile kurtaracağız. Umutsuzluğa hiç kapılma oğlum. Seni çok özledim oğlum.” ifadelerini kullandı.

“HDP oğlumu kandırarak PKK’ye katılmasını sağladı”

Evladının HDP tarafından kandırıldığını iddia eden Solmaz Övünç, “Van ilinden oğlum Baran için buraya geldim. HDP oğlumu kandırarak PKK’ye katılmasını sağladı. Bu konu ile ilgili HDP bize herhangi bir açıklama yapmıyor. Çocuklarımızı dağda ölüme bırakmış. Aynı şekilde bizleri de burada ölüme bırakmış. HDP bizlere çocuklarımızı geri versin. Onlardan çocuklarımızı istiyoruz. Onlara yapılacak en küçük bir şeyde dünyaları ayağa kaldırıyorlar. Ancak burada aylardır anneler ve babalar göz yaşı döküyor. Bu durumu görmezden geliyorlar. Onlardan evladımızdan başka hiçbir şey istemiyoruz. Eyleme katılan bütün aileler sürekli göz yaşı döküyor ve perişan haldedir. Dağda çocuklarımızı öldürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Bizler artık evlatlarımızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Oğlunun güvenlik birimlerine teslim olması için seslenen Övünç, “Baran oğlum! Eğer sesimi duyuyorsan; adalete teslim ol. Seni korkutup cezanın olduğunu söyleyebilirler. Onlara kesinlikle inanma. Ceza falan yok. Bu süreçte 13 evlat teslim oldu. Onlara herhangi bir şey yapılmadı. Ailesi ile birlikte evlerinde oturdu. Seni de bekliyorum canım oğlum. Arkadaşlarını da al güvenlik birimlerine teslim ol yavrum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir