• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Kızılay kurumlardan kan almaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kızılay Kan Merkezi, yeteri kan bulamadığından dolayı Batman`daki kurumları gezerek kan temininde bulunuyor.

 

Kızılay ekibi olarak TEDAŞ müdürlüğüne geldiklerini söyleyen İpek, Kızılay olarak kan ihtiyaçlarının olduğunu ve bundan dolayı kurumları gezerek kan temininde bulunduklarını belirtti.

 

Batman`da günde yaklaşık 300 civarında ameliyatların olduğunu dile getiren İpek, günde 15-20 ünite kanın hastanelere yetmediğini ve merkezde günde sadece 6-7 ünite kan alabildiklerini belirtti.

 

Yeteri kadar kan temin edemedikleri için kurumlardan kan talebinde bulunduklarını ifade eden İpek, \"Bizler merkezde yeteri kadar kan bulamıyoruz ve bu açığı kapatabilmek için kurumları gezip onlardan yardım istiyoruz. Hala insanlarımız kan verme konusunda yeteri kadar duyarlı değildir. İhtiyaç olmadığı halinde insanlar gelip düzenli kan vermiyorlar. Herkesin bilmesi gerekiyor bir gün muhakkak kana kendileri de ihtiyaç duyacaktır. Bir insan hiçbir şey veremiyorsa yapılabilen bir şey verebilir bu da kandır. Onun için herkesten kan vermede biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum\" dedi.

 

Kan veren vatandaşlar ise, kan vererek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini ve mutlaka bir gün herkese kanın lazım olacağını söylediler. Herkesi kan vermeye çağıran duyarlı vatandaşlar, Batman`ın kan ihtiyacını karşılamak için mutlaka vatandaşları kan vermeye çağırdılar. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir