• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Hedefimiz bu süreçte sadece ‘muhtaçlık sınırı' değil. 1003 SYDV'ye periyodik pay gönderiyoruz. Pandemi döneminde payları aylık iki katı arttırarak gönderdik. 1000'er TL yardımın haricide bu kanalla da bir çok vatandaşlarımıza ulaşmış olduk.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında toplam 20.5 milyar TL'ye yakın nakdi destek verdik.

Faz 3 devam ediyor. 1 milyon 680 bin haneye daha bu süreçte yardım ulaştırdık. Dönemsel muhtaçlık tespit ettiğimiz ailelere yardım etmeye devam ediyoruz.

3 fazda, 6 milyon haneyi geçmiş durumdayız.

10 gün içinde biz kısa çalışma ödeneğinden 400 bin geri çıkış aldık, 400 bin işverenimiz normalleşmeye başladı. 3 ay bitmeden kısa çalışmadan vazgeçtiler. İşten çıkarmaları engellemek için Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız.

İstihdam Kalkanı kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği'nden normalleşmeye geçen işverene prim desteği verilecek.

Kıdem tazminatında yüzde 8.33 korunmakla kalmıyor, aslında üstüne çıkıyoruz. 20 günü yüzde 5.55'i aynen devam edecek. Biz 10.8 günü fona aktarmaları karşılığında 31 güne denk gelecek. İşçilerimizin kazanılmış hakları korunacak. Tercihe bağlı olan kısımda işçi, işveren ve devletin katkı sunduğu bir plan olacak. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi uygulayan devletlerde, devlet desteği yok.

FESİH KISITI 3 AY DAHA UZATILACAK
Bakan Selçuk, işten çıkarmayı engelleyen fesih kısıtı düzenlemesini üç ay daha uzatmaya karar verdiklerini duyurdu.

Nakdi ücret desteğinde 1 milyon 358 bin gibi bir rakama ulaştıklarını belirten Selçuk, ödeneğin 1 milyar 700 milyon lirayı aştığını kaydetti.