• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Siverek`te mevlit etkinliğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde, Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından mevlit kandili münasebetiyle, saat 19.00`da, dernek binasında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik Muhammed Temur tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı. Ardından Siverek İkra İlahi grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.
 
Günün anlam ve önemi hakkında sohbet etmek üzere kürsüye gelen Molla Muhammed Şenlik, Hz. Peygamberin örnek yaşantısından kesitler sundu.
 
Ahzab Süresi 21. ayette, "Gerçek şu ki, Allah`ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah`ı çokça ananlar için, Allah`ın peygamberinde, güzel örnekler vardır" ayetini misal gösteren Şenlik, "Bizim için Allah Resulü `nün (SAV) bütün hayatında, yaşayışında, sözlerinde, yatmasında, kalkmasında, yürümesinde, yemesinde, içmesinde bir ders vardır, bir ibret vardır, bir örnek vardır; Çünkü o yegane bir şahsiyettir. O (sav), alemlere rahmet olarak gönderilmiş, Allah`ın en sevgili kulu ve resulüdür. Çünkü, bizler onunla ancak Allah`a bağlanabilmiş, onunla yüce ufuklara bağlanabilmiş, onunla rabbimizi tanımışız, onunla Kur`an-ı mübine vakıf olmuşuzdur" dedi.
 
Konuşmasının devamında salondakilere tavsiyelerde bulunan Muhammed Şenlik Hoca, "Bizim dinimizde iki tane önemli zikir vardır. Biri Kelime-i tevhid olan La İlahe İllallah (Allah`tan başka İlah yoktur), diğeri de Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed. Bu iki zikri her zaman yapalım. Bu zikirleri unutmayalım hayatımızı bunlarla süsleyelim. Kalbimiz bununla meşgul olsun, bu zikirler girdiği kalbi aydınlatıyor, nurlandırıyorlar. O kalpte kin, öfke, haset, cimrilik sökülüp gidiyor. Kalbimiz, bu zikirlerle arınıyor, tedavi görüyor, şifa görüyor" şeklinde konuştu.
 
Program yapılan dualar ile sona erdi. (A. Uğurlu - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir