• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Mısırlılar Yarın Tahrir`e İnecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Mısır`da Ocak 2011`in sonlarına doğru başlayan ve 18 günlük aradan sonra Devrik Lider Hüsnü Mübarek`in görevi bırakmasıyla son bulan halk devriminin 2. yıldönümü münasebetiyle Mısırlılar yarın Tahrir Meydanı`na inecek.
 
Ülkede yeni anayasa kriziyle birlikte patlak veren iç ihtilaf sebebiyle bir türlü istikrarın sağlanmadığı Tahrir Meydanı, aralarında bazı İslami partilerinde bulunduğu siyasi grupları ağırlayacak.
 
Geçtiğimiz Kasım ayının sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağını protesto etmek için Meydanda oturma eylemi düzenleyen Laik-Liberal ve solcu kesim kurdukları çadırlarda eylemlerine halen devam ediyor.
 
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı kurulan Ulusan Kurtuluş Cephesi yarın başta Tahrir Meydanı olmak üzere tüm Mısırlıları ülkenin tüm meydanlarında Hükümet aleyhinde protesto gösterilerine iştirak etmeye davet etti.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesi`nin çatısı altında toplanan bir çok muhalif parti 25 Ocak kutlamaları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda; hükümeti yeni bir devrim ile tehdit ettiler.
 
Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyan Hamdin Sabbahi; taleplerinin yerine getirilmediğini, Mısır halkının hiçbir İslami akım için devleti ve devrimi ele geçirmelerine müsaade etmeyeceğini ileri sürdü.
 
2011 Ocak ayının sonlarına doğru başlayan devrimde adından çokça bahsedilen 6 Nisan Hareketi yarın yapılması beklenilen kutlamalara katılacaklarını ve devrimin tamamlanması için ellerinden gelen tüm çabaları sarf edeceklerini söyledi.
 
Devrik Lider Hüsnü Mübarek`in görevi bırakmasının ardından Cumhurbaşkanlığına adaylıklarını koymayacaklarını dile getiren Müslüman Kardeşler Teşkilatının, siyasetini kabul etmeyip Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan ve daha sonra Teşkilat tarafından ihraç edilen İhvan asıllı Abdulmün`im Ebul-Futtuh Devrimin 2. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Güçlü Mısır Partisi olarak Tahrir Meydanında düzenlenecek olan kutlamalarda platform açacaklarını söyledi.
 
Bu arada Tahrir Meydanında düzenlenecek olan "Devrim Kutlamalarına" katılmayacaklarını dile getiren Selefi ve Cemaati İslami`nin siyasi uzantıları olan Nur ve Kalkınma Partisi, o günü özel kutlamalar ile geçireceklerini dile getirdiler.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Siyasi atağı Hürriyet ve Adalet Partisi ise Devrimi, "Haydi Birlikte Mısır`ı İnşa Edelim" şiarı adı altında bir ay boyunca bedava hasta bakma, milyonlarca fakir hastaya ilaç dağıtma ve çevre temizliği yaparak kutlayacaklarını ifade ettiler.
 
Başta Tahrir Meydanı olmak üzere Mısır`ın birçok ilinde düzenlenecek olan Devrim Kutlamalarında askeriyenin görev yapmayacağını bildirirken şehir güvenliği ile sorumlu polislerin ise geniş güvenlik önlemi alacakları bildirildi.
(Osman Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir