• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Viranşehir`de `Mevlit Kandili` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Viranşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mevlit Kandili münasebetiyle bir program düzenledi. Program Kur`an tilaveti ile başladı.

Kur`an tilavetinden sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Salih Karayeğit açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Viranşehir ilçe müftüsü Abdurrakıp Aslan bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin ahlakıyla ilgili bir konuşma yapan Aslan, "Yüce Allah Kur`an-ı Kerimde, Peygamberimiz hakkında `Sen elbette yüksek bir ahlaka sahipsin` buyurarak onun çok yüksek ahlak sahibi bir şahsiyet olduğunu bildirmiştir. O ahlakını Kur`an`dan almış, bütün iyilikleri kendisinde toplamıştır. Saygı değer eşi Hz. Aişe`ye Peygamberimizin ahlakının nasıl olduğu sorulduğunda, `O`nun ahlakı Kur`an idi` demiştir" dedi.

Peygamberimizin merhametine de değinen Aslan "O`nu yüce Allah yetiştirdi ve insanlığa örnek olsun diye özel olarak terbiye etti. Nitekim Peygamberimiz `Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı` buyurmuştur. O`nun şefkat ve merhameti, hayatının her döneminde açıkça görülür, merhametle dolu olan kalbi, hep iyilik için çarpardı. Kimseye bir kötülük dokunmasını, hiç kimsenin incinmesini istemezdi. Zeyd b. Harise ile birlikte Mekke`den ayrılarak Tayf halkını İslam`a davet etmeye gitti. Taifliler İslami kabul etmedikleri gibi Peygamberimizi taşladılar. Zeyd, atılan taşlardan Peygamberimizi korumak için vücudunu siper etti.

Atılan taşlardan Peygamberimizin ayakları yaralandı, kan içinde kaldı, yürüyemeyecek duruma geldi ve yol kenarında bir üzüm bağına sığındı. Onun bu derece sıkıntıya düşmesi Yüce Allah Cebrail`i göndererek, dağlar meleğinin emrinde olduğu ve ne dilerse onu bu meleğe emredebileceğini bildirdi. Bunun üzerine dağlara emreden Melek Peygamberimize seslenerek selam verdi ve `Sen ne dilersen emrine hazırım, eğer şu iki dağın Taifliler üzerine çökerek birbirine kavuşmasını ve müşrikleri tamamıyla ezmesini istersen onu da emret" dedi. Peygamberimiz eğer isteseydi, kendisine acımasız bir şekilde saldıranlar ve onu kanlar içinde bırakanlar bir anda yok edilecekti. Meleğe şöyle demişti `Belki onlardan sonra gelen nesil iman eder.` Kısacası Peygamberimizin merhameti o kadar çoktu" dedi.

Konuşmanın ardından mevlit kandili ile ilgili şiir yarışmasında dereceye girenlere hediyeler verildi. Verilen hediyelerin ardından program son buldu.
(Sabri Acet - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir