• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Başörtüsü anayasal güvence altına alınmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Memur Sen`in Türkiye genelinde başlattığı "Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası Diyarbakır` da yoğun ilgi görürken, Ekinciler Caddesi`nde kurulan imza standına uğrayan halkın imzalarıyla destek oldukları görüldü.
 
Başörtüsü her yerde serbest olması gerektiğini, böyle bir yasağın var olması hem demokrasiye hem de adalete ters düşmekte olduğunu savunan Diyarbakır halkı, "Eğer demokratik bir ülke de yaşıyorsak insanlar özgür olmalıdırlar. Bunun içinde yetkililerin biran önce bu sorunu anayasal güvence altına almaları gerektiğini" belirttiler.
 
Halkının yüzde 99`unun Müslüman olduğu bir ülke de başörtüsünün yasak olmasının büyük bir çelişki olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Herkes istediği gibi giyinip inançlarını yaşamakta özgür olmalıdır. Kimsenin başkasının inancına müdahalede bulunma hakkı yoktur" ifadelerini kullandılar.
 
Son olarak, `Başörtüsüne Özgürlük Kampanyasına` attıkları imzalarla destek veren vatandaşların isteğinin, başörtüsü yasağının anayasal güvence altına alınması ve başörtüsünün her yerde serbestçe takılmasının önündeki engellerin kaldırılması olduğu görüldü.
(Osman İçli-M.Sait Adiyaman / İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir