• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Netenyahu`nun Seçimde Kaybetme Nedeni?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi analist Prof. İbrahim Ebu Cabir, Siyonist işgal rejiminde yapılan Knesset seçimlerinden çıkan sonuçların sürpriz olduğunu, sağ partiler oy kaybederken sol partilerin oylarını artırdığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan Ebu Cabir, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman`ın liderliğindeki Likud-Beitenu listesinin oy kaybetmesinin iki ana nedeni olduğunu belirterek, bu nedenlerin Gazze`ye açılan savaşta alınan yenilgi ve hükümetin ekonomi politikalarına karşı düzenlenen protesto gösterileri olduğunu ifade etti.

Gazze`ye açılan son savaşta alınan yenilginin bu savaşı hararetle destekleyen Likud Partisi`nin oylarını olumsuz etkilediğini kaydeden Ebu Cabir, Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak`ın da savaştan sonra siyaseti tamamen bırakmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Geçtiğimiz aylarda Netanyahu hükümetinin politikalarını protesto için Tel Aviv`de yapılan gösterilerin de seçmenleri etkilediğini ve Likud Partisi`nin oylarının gerilemesine neden olduğunu belirten Ebu Cabir, Siyonist seçmenin sonuçta ekonomik durumunun bozulmamasını istediğini söyledi.

Ebu Cabir, Knesset`teki Arap milletvekillerinin oylarını koruduklarını fakat varlıklarının yine bir şeyi değiştirmeyeceğini ifade etti.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir