• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Diyarbakır'da "Ezan Bayramı" kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Aile Meclisi Ezan Platformu adına açıklamalarda bulunan Eyüphan Kaya, 15 Haziran 622 yılında, ilk ezanın, Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ruhsatı ile Bilal-i Habeşi tarafından okunduğunu ve bu tarihten itibaren İslam'ın bir şiarı olarak kabul edildiğini hatırlattı.

 

"Ezanı yasaklayanlara lanet, serbest bırakanlara da rahmet okuyoruz"

Kaya, "Ülkemizde 1932 yılında dünyada benzeri görülmemiş bir zulüm ile ezan Türkçeleştirilmiş olup 18 yıllık Türkçe ezandan sonra 16 Haziran 1950'de aslına uygun Arapça okunmasına müsaade edilmiş ve o gün bazı camilerde minarelerden defalarca ezan okunmuştur. Bu münasebetle İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi sayılan Diyarbakır Ulu Camii'nden Türkiye Aile Meclisi Ezan Platformu olarak her ne zaman ve nerede olursa olsun ezanı yasaklayanlara lanet ve serbest bırakanlara da rahmet okuduğumuzu beyan ediyoruz." dedi.  

"Allah'ım! Mescid-i Aksa'yı, Ayasofya'yı da manevi özgürlüğüne kavuştur"

28 Şubat sürecinde, 12 yaşını doldurmayanların camilere gitmesine izin verilmediğini belirten Kaya, "Allah'ım! Mescid-i Aksa'yı, Ayasofya'yı da bu manevi özgürlüğe kavuştur, geçlerimizin yönünü camilerimize çevir. 28 Şubat post modern müdahalesi sonrasında alınan haksız kararlarla 14 yıl boyunca evlatlarımız 12 yaşını doldurmadıkları için Kur'an-ı Kerim dersine gönderilmesine müsaade edilmedi. Bu yasağı koyanlardan Allah razı olmasın, kaldıranlardan da Allah razı olsun. Doğu Türkistan'da Çin yönetimi şu anda ezanın okunmasına müsaade etmiyor, bu yasağın getirilmesinde etkisi olanları nefretle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir