• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Diyarbakır Bağlar Belediyesi 3 ayda 30 bin ton asfalt hizmeti gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nüfusu 20 binden fazla olan 4 büyük mahallenin yanı sıra iki büyük cadde ve ticaret merkezi olarak bilinen Bağlar ilçesinde belediye bünyesinde hizmet veren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, toplamda 10 bölgede asfaltlama işlemlerini yerine getirdi.

12 Nisan’dan itibaren büyük mahalleler ve caddelerde asfaltlama işlemleri sürüyor

Bağlar Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgının ülkemizde görülmeye başladığı mart ayından sonra nisan ayında ilçede büyük bir asfaltlama seferberliği başlatarak şu ana kadar önemli bir aşama kaydetti.

Geçen yılın sonunda Karacadağ bölgesinde kurduğu asfalt plenti ve taş kırma eleme tesislerinde bazalt taşından asfalt üretmeye başlayan Bağlar Belediyesi, kış mevsiminin başlaması nedeniyle zorunlu olarak ara verdiği asfaltlama çalışmalarına bu yılın nisan ayında yeniden başladı. Şimdiye kadar genişliği 6 metre olmak üzere toplam 25 kilometrelik alanda asfaltlama yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 15 bin ton asfalt altı malzemesi ve 30 bin ton asfalt dökümü gerçekleştirdi.

Asfaltlanan büyük mahalleler arasında nüfusu 40 binden fazla olan Mevlâna Halit Mahallesi, nüfusu 40 bine yakın olan Şeyh Şamil Mahallesi, nüfusu 20 binin üzerinde olan Fatih ve Selahattin Eyyubi mahalleleri, ticaretin önemli noktaları arasında bulunan Gıda Toptancılar ve Mega Sanayi siteleri, ilçenin gelişen yüzü Bağcılar Mahallesi’nin en büyük caddesi konumundaki Yenihal 2'nci Caddesi ve keresteci esnafının yıllardır kullandığı Direkhane bölgesi yer aldı.

“Halkımız yapılan hizmetten memnun”

Esnaf kesimi ile vatandaşların taleplerini ve beklentilerini de dikkate alarak uzun yıllardır asfaltlanmayan bölgelere hizmet götürdüklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Esnafımızın ve vatandaşımızın talep ve beklentilerini muhakkak esas alıyoruz. Buna göre tespit ve planlama yaparak asfaltlama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Çalışmaların ardında gelen olumlu tepkilerden net anlaşılıyor ki vatandaşlarımız yıllardır hasret kaldıkları bu hizmetten çok memnun kalıyor. Bunu asılan teşekkür pankartlarından da görebiliyoruz.  Diyarbakır’ın yer altı ve yerüstü kaynaklarını yine Diyarbakır’a hizmet olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir