• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Bingöl`de esnaf denetimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Belediyesi`ne bağlı ekipler, et, unlu mamuller, kahvehane, lokanta, kasap ve internet kafelerde denetimler yaptı. Denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ediyor. Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tespit edilen işyeri sahipleri uyarılarak, eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.


Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ifade eden Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, \"Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak bir iş yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil, uyararak kurallara uymalarını sağlamaktır. Bingöl esnafının bu konuda duyarlı olacağına da inanıyoruz\" açıklamasında bulundu.


Denetimler; ekmek gramajı, lokantalarda sağlıklı üretim şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve işyeri ruhsatları konularında ağırlık kazanırken yapılan denetimlerde genel temizlik, portör muayene karneleri, hafta sonu çalışma ve tatil ruhsatları, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri ve hijyen durumları kontrol edildi. (Nihat Kanat, Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir