• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenen tarımsal desteklemeler, ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde ve Tarım Bilgi Sistemi'nde oluşturulan kayıtlar üzerinden çiftçilere ödeniyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nin 6’ncı madde ve 2’nci fıkrasına göre "Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları, üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona erer" denilmekte.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin 2020 yılı tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2020 tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat gerçekleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Özellikle içinde bulunduğumuz salgın sebebiyle, üreticileri korumak amaçlı mümkün olduğunca işlemlerin dijital ortamda yapılmasına önem verildiğini belirten Tarım ve Orman Müdürlüğü,  üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine gelmeden, e-devlet üzerinden veya çiftçilere kesintisiz hizmet veren https://eciftci.tarbil.gov.tr üzerinden de yapabilecekleri belirtildi.

Söz konusu işlemler, başvuru evraklarını güncelleme için ÇKS formu ve çiftçi belgesi ile birlikte 30 Haziran 2020 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edilmek şartı ile yapılabilecektir.(İLKHA)