• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: \"MUHAMMEDİ OLMAK GEREKİR\"
Allah Resulü(sav)`in Doğumunun 1434. yıl dönümü münasebetiyle VAN OLAY GAZETESİ`ne demeç veren Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Hz. Muhammed (sav)`e Kur`an`ın penceresinden bakılması gerektiğinin altını çizdi.

İl Koordinasyon Kurulu 1. dönem toplantısı yapıldı
Van İl Koordinasyon Kurulu 1`nci dönem toplantısı Van Valisi Münir Karaloğlu`nun başkanlığında yapıldı.

Tevfik Bayram hakim karşısına çıktı
Van`da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazının altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile 24 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması, Van 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Davanın tek sanığı olan otelin sahibi Tevfik Bayram`ın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Mart`a erteledi.


BÖLGE: VANLILARIN BÜYÜKŞEHİR İLE İLGİLİ BEKLENTİLERİ
Van`ın 13 il ile birlikte büyükşehir belediyesi statüsüne alınmasının ardından ilgili hazırlıklar aralıksız sürerken, vatandaşlar ise ilin gelişimi açısından yapılması gerekenlerle ilgili beklentilerini dile getirdiler.

Van`da Yurt-Kur öğrencilerine eğitim
Yurt-Kur Genel Müdürlüğü tarafından yurtlarda barınan öğrencilerin motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen \"Kişisel Gelişim Akademisi\" eğitimleri Van`da başarıyla veriliyor.



GAZETE VAN: KONTEYNERLERİN BOŞALTILMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Basında yer alan konteyner kentler boşaltılıyor iddialarıyla ilgili Van Valiliği resmi açıklama yaptı.

YYÜ ile Azerbaycan Devlet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Beş yıl süre ile geçerli olacak protokolde, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel işbirliği, ortak etkinlikler gibi başlıklar yer alıyor.


VAN HAVADİS: DEPREMDEN YENİ KURTULDU
Van Valiliği Tapu Sicil Müdürü İlyas Gezen, kentte geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremlerden dolayı dur durak bilmeden çalıştıklarını ifade ederek, kurumlarının bu yoğunluktan kısa bir süre önce kurtulduğunu söyledi.


PRESTİJ: `GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMELİDİR`
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan; \"Ahırlar konusu uzatılmadan çözülmeli ve bu şekilde kentin gündeminden düşürülmelidir. Zaten olması zorunlu olan konuların konuşulması dahi abestir, bunları aşalım\" dedi.

2. gün gergin geçti
Van`da KCK operasyonlarının ardından haklarında dava açılan, aralarında Van Belediye Başkanı BDP`li Bekir Kaya`nın da bulunduğu 10`u tutuklu 13 sanığın, 5`inci Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki yargılamasına dün de devam edildi.


VAN SESİ: KCK DAVASI DEVAM EDİYOR
BDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Beştaş, \"Bu yargılama kararını verenler, bu talimatı verenler, çok kısa bir süre sonra bunun hesabını verecek\" dedi.

A4 kağıtlarla altın topluyorlar
Ziraat Bankası Van Merkez Şubesi, \"Altın Vakti\" sloganı ile A4 kağıtlara yazdığı yazılarla altın toplamaya başladı.


WAN HABER: AVUKATLARDAN TEPKİ, KARAR BUGÜN VERİLECEK
13 sanıklı KCK Van davasının ikinci duruşması dün görüldü. Tartışma yaşanan duruşmada avukatlar mahkemenin usul kurallarına riayet etmesi gerektiğine dikkat çekmek için dışarı çıktı. Mahkemeye bugün devam edilecek.

Fulbright Bursları ve Amerika`da eğitim toplantısı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen \"Fulbright Bursları ve Amerika`da Eğitim\" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir