• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ömer Çelik: Hiçbir cami başka bir amaçla kullanılamaz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Sultanahmet Camisi'ni müze yapalım' fikrine tepki göstererek, bu anlayışın İslamofobik bir yaklaşım olduğunu söyledi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bingöl'deki depreme yönelik konuşan Ömer Çelik, "Bingöl’deki depremde bir güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Devletimiz ilk andan itibaren seferber olmuştur. AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLERİN SÖZDE YERLERİ İMHA EDİLDİ"
Ömer Çelik açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Dün gece itibarıyla Pençe Kartal operasyonu başlamıştır. Son derce başarılı bir şekilde teröristlerin sözde yerleri barınakları imha edilmiştir. Bu saldırı alanları yok edilmiştir. PKK başta olmak üzere bütün terörist unsurlar hedeftir. Güvenlik güçlerimize bir kez daha teşekkürlerimizi tebriklerimizi iletiyoruz.

"SALGINLA MÜCADELEDE EN BÜYÜK DÜŞMAN REHAVET"
Salgınla mücadelede en büyük düşmanımız rehavettir, maske-mesafe-temizlik üçgenine ne kadar riayet edersek o kadar hızlı normalleşiriz.

Rehavetten ne kadar uzak durursak, tedbirlerde ne kadar titiz olursak normalleşme o kadar güçlü olacaktır. Dünyanın kirlenmesi, çevre konularının bu kadar duyarsız şekilde ele alınması, biomühendislik ürünü bitki, hayvanların ortaya çıkması, hayat alanların yok edilmesi insanı yeni tehditlerle karşı karşıya bırakıyor. Bütün bunlara karşı ilaç, aşı geliştirmek kadar daha geniş bir kadrajla bakmak gerekiyor.

IRKÇILIK TEPKİSİ
Pandemi sonrası dolaylı dolaysız birtakım sonuçlar ortaya çıkacaktır. İlk ortaya çıkan sonuç ABD'de ırkçılığa karşı gösterilerdir. Irkçılığa karşı olduğumuz kadar yağmacılığa da karşıyız. Dünyanın her yerinde ırkçı heykeller köle tacirlerinin heykelleri yıkılırken bir tek Fransa'dan 'Biz bu değerlerimizi koruyacağız' açıklaması geliyor.

"SULTANAHMET MÜZE OLSUN ANLAYIŞI ORTAYA ÇIKTI"
Türkiye içinde İslamofobik dilin en çarpıcı örneği olarak CHP'li milletvekilinin 'Sultanahmet'i müze yapalım' dediğini gördük. Karşı tarafın bir hatası olsun da bunun üzerinden siyaset yapalım diye düşünmüyoruz. Acaba düzeltirler mi, partilerinden açıklama gelir mi, bu konuda sabıkalı bir siyasi parti. Tam diyorsunuz ki biraz demokratik dil kullanmaya başladılar, bir bakıyorsunuz içlerindeki Bekçi Murtaza birdenbire ortaya çıkıyor.

 

"EN İSLAMAFOBİK YAKLAŞIM"
Sultanahmet'i müze yapalım yaklaşımı bugüne kadar gördüğümüz en İslamafobik yaklaşımdır. Daha da üzüntü verici olan daha sonra bir milletvekilinin yaptığı açıklama daha da üzücüdür. Laikliği esas mecrasından çıkararak bir baskıcı ideoloji haline dönüştüren, toplumu din, fikir hürriyeti üzerinden baskı kuran bir geçmiş yaşadık. Laikçilik laikliği sabote eden bir anlayış ortaya çıkardı. Eski laikçi anlayış yine bulunduğu yerden kafasını uzatıyor, Sultanahmet'i müze yapmakla Türkiye'nin laik olması arasında bir zihniyet çarpıklığıdır. Bu anlayış Türkiye'ye çok ağır bedeller ödetmiştir.

"HİÇBİR CAMİ BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ"
Türkiye'deki siyasi hayatı sabote etmek için kullanılmış bu zihniyet yabancıların işine yaramıştır. Dengeli, makul, aklı başında, insan odaklı bir yaklaşım göremiyorsak bunları ortaya koyanların çok ciddi muhasebe yapması gerekiyor. Bu açıklamayı yapan milletvekili üst üste açıklama yapıyor ve meseleyi büyük bir bataklığın içine çekiyor. Bunu bir kere daha kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Sultanahmet Cami'nde ibadet edilmeye devam edecektir.

Hiçbir caminin başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu şekilde demokrasimizi, hak ve hürriyet düzenini sakatlamak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Keşke bu açıklamaların nasıl bir İslamafobik bir içeriğe sahip olduğunu görseler keşke bunu tashih etseler."

Bu haberler de ilginizi çekebilir