• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Cezayir`de Fransız Uçaklarına Yasak Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Cezayir`deki muhalif 14 siyasi partiyi ve bağımsız kuruluşları içinde barındıran Egemenliği Koruma Kuruluşları ve Partileri Grubu, yönetimden Fransız savaş uçaklarına hava sahasını açma kararından vazgeçmesini istedi.
İslami eğilimli Toplumsal Barış Hareketi Partisi`nin, ``Mali krizi ve Cezayir`e Yansımaları`` adı altında düzenlediği konferansa katılan muhalefet, daha sonra sonuç bildirgesi yayımladı.
Bildirgede, hükümetin Fransız savaş uçaklarına ülke hava sahasını açması kınandı, bu konudaki kararın Cezayir`i savaşta taraf haline getirdiği savunuldu.
Yönetimden, Cezayir`in güvenliği ve istikrarıyla ilgili konularda kamuoyunun sesine kulak vermesi, önemli kararlarda ferdi hareket etmemesi istendi.
Bildiride, Fransa`ya bölgeye askeri müdahalesini sonlandırması ve askerlerini bölgeden çekmesi çağrısı yapıldı.
Uluslararası topluma da seslenilen bildiride, ``Silahlı gruplar bahane edilerek bölge halklarının güvenliğini ve yeraltı zenginliklerini hedef alan yeni sömürgeci emellere kapılınmaması`` uyarısında bulunuldu.
Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal, dün, ülkesinin egemenlik haklarını kullanarak hava sahasını Fransız uçaklarına açma kararı aldığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir