• DOLAR 32.541
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2489.42
  • ...

MERSİN - 2020 yılında Türkiye`nin ev sahipliğinde Mersin`de gerçekleşecek olan, 2020 Uluslararası Turunçgil Kongresi için, organizasyon komitesi oluşturulması ve çalışmalar ile ilgili belirlenen yol haritasının tespiti amacıyla 29 Ocak 2013 tarihinde sektörün paydaşları bir araya gelecek.

2020 yılında gerçekleşecek ve bir hafta sürecek olan kongre, bilimsel ağırlıklı bir kongre olacağı için başta narenciye ile ilgili çalışmalara ve eğitime ağırlık veren Ege, Akdeniz, Çukurova ve Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakülteleri ile sektörün diğer narenciye üretim ve ihracat sektöründe faaliyet paydaşlarını davet edildi. Bu toplantı sonunda kurumsal anlamda oluşturulacak komite, çalışmalarına başlayacak.

Diğer taraftan aynı gün içerisinde Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu`nun daha önce almış olduğu Yaş Meyve Sebze ihracatında soğuk zincir taşımacılığı ve Mersin lojistiği konulu toplantı gerçekleşecek.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit`in başkanlığında gerçekleşecek toplantıda; sektörün geleceği için önemli kararlar çıkması bekleniyor. Soğuk zincirle taşımanın Yaş Meyve Sebze ihracatının artmasında ve Yaş Meyve Sebzenin raf ömrünün uzaması ve 2023 hedeflerine ulaşmada büyük katkıları olacağı belirtildi. (Osman Öksüz - İLKHA)