• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Batman`da üç dilde mevlid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Efendimizin 1487. doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili nedeniyle Ulu Camii`nde mevlid programı düzenlendi. Mevlid programına Batman İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç, Yıldız Camii İmamı Savcı Kıyaç, Ayhanlar Camii Müezzini Havzullah Kavak, Ulu Camii İmamı Abdullah Sav, Nusret Kahraman, Müftülük Korosu ve camii cemaati katıldı.
 
İkindi Namazına müteakip okunan mevlidten önce kısa bir konuşma yapan Batman İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim İnanç, "Yüce Allah en son ümmette Allah`ın terbiyesinden geçen en son Peygamberimiz Hz. Muhammed`i (sav) gönderdi. Cehalet en son had safhadayken hak hukuk bilinmediği ve herkesin taşlara taptığı bir zaman, kapkaranlık bir çağ ve Allah`ın Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) böyle karanlık bir ortamdan Mekke`de yetim dünyaya geldi" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Mevlid programına Ayhanlar Camii Müezzini Havzullah Kavak`ın okuduğu Kur`an`ı tilaveti ile başlandı. Batman İl Müftülük Korosunun seslendirdikleri Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlid okundu. Mevlidte Kürtçe bölümünü okuyan Yıldız Camii İmamı Savcı Kıyaç katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Nusret Kahraman Hocanın okuduğu Kur`an`ı Kerim ve yapılan ikramlarla mevlid programı sona erdi.
 
Öte yandan mevlid esnasında sık sık elektrik kesintisi yaşanması tepkilere neden oldu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir