• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Avrupa ülkeleri sınırlarını bugünden itibaren açmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya, Covid-19 salgını sebebiyle kara sınırlarında başlattığı kontrolleri bugünden itibaren kaldırmaya başladı.

Fransa, salgın nedeniyle kapatılan Avrupa içi sınırlarını 15 Haziran'da, Avrupa dışı sınırlarını ise kademeli olarak 1 Temmuz'da açacak.

Belçika da 15 Haziran'dan itibaren İngiltere, AB ve Schengen bölgesindeki 31 ülke vatandaşlarının ülkeye girmesine izin verecek.

İspanya 1 Temmuz'dan itibaren yabancı turist kabul etmeye başlayacak.

Portekiz'de havalimanları, 15 Haziran'dan itibaren uluslararası uçuşlara açılacak.

Yunanistan da AB talimatları doğrultusundaki normalleşme adımları kapsamında 15 Haziran'dan itibaren Türkiye hariç 29 ülkeye uçuşları başlatacak.

Avusturya'da 15 Haziran itibarıyla maske kullanımında esnekliğe gidilecek.

Çekya'da da 15 Haziran'dan itibaren açık alanda maske kullanma zorunluğu kalkacak, 2 bin 500 kişilik gösteri ve toplantılara da izin verilecek.

Polonya ise dün itibarıyla sınırlarını AB üyesi komşularına açtı. Almanya, Slovakya, Litvanya ve Çekya sınırlarında tedbirleri kaldıran Polonya, AB dışı Belarus, Rusya ve Ukrayna sınırlarını halen kapalı tutuyor.

Romanya'da bugünden itibaren alışveriş merkezleri, açık yüzme havuzları, spor salonları ve anaokulları yeniden açılacak.

Danimarka'da Başkent Bölgesi ve Sjaelland Bölgesi'nde kamu çalışanları bugün iş başı yapacak, ayrıca Almanya, Norveç ve İzlanda'dan turistler Danimarka'ya gelebilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir