• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Depremin vurduğu bölgelerde hasar-tespit çalışmalarına başlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD bölgesel afet lojistik depolarından bölgeye sevk edilen çadır sayısı bin 482’ye ulaştı.

Gönderilen toplam yatak sayısı 3 bin 592’ye, battaniye 4 bin 800’e, yastık çarşaf seti ise 3 bin 300’e çıkarıldı.

Deprem sonrası ikisi 4,00 (Mw) büyüklüğün üzerinde toplam 88 artçı yaşandı. Barınmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçların karşılanması için bölgeye malzeme sevki sürdürülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile birlikte Bingöl’de çalışmaları yönetiyor. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeki çalışmaları koordine ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile Karlıova Devlet Hastanesini ziyaret ederek depremde yaralanan vatandaşlara ve yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, AFAD koordinasyonunda 8 kurum ve kuruluşun çalışmalarıyla sürdürülüyor. Çalışmalara, 107’si AFAD personeli olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Jandarma, İtfaiye, Belediye, Türk Kızılay, özel sektör kuruluşları ve diğer STK’lardan toplam 790 personel ve 90 araç katılıyor.

Gelişmeler, AFAD tarafından 7/24 takip ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir