• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
AFAD: İkisi 4,00 büyüklüğün üzerinde 69 artçı yaşanmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD yaptığı açıklamada, Karlıova merkezli 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, AFAD koordinasyonundaki müdahale ve tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hastanelerdeki 3 vatandaşın taburcu edilirken 15 vatandaşın ise tedavilerine devam edildiği aktarılan açıklamada, "Çadır kurma, yardım faaliyetlerini destekleme ve emniyet tedbirleri için 2 Jandarma taburu (487 personel) bölgede görevlendirilmiştir. Hasar tespiti için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 180 teknik personel alana sevk edilmiştir. Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, 86’sı AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 acil, itfaiye, jandarma ekiplerinden toplam 116 personel ve 29 araç ile sürdürülmektedir. Deprem sonrası ikisi 4,00 (Mw) büyüklüğün üzerinde toplam 69 artçı yaşanmıştır." denildi.

Gelişmelerin takip edildiği vurgulanan açıklamada, "Barınmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçların karşılanması için bölgeye yardım malzemeleri sevk edilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ile birlikte sahada çalışmaları yönetmektedir. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki çalışmaları koordine etmektedir. Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illerindeki AFAD ekipleri teyakkuzda tutulmaktadır. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığı’na ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir." ifadelerine yer verildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir