• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BATMAN- MÜSİAD Batman Şubesi ve KOSGEB arasında\"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü\" imzalandı. Bu protokolle, 125 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi`nden başarıyla mezun olan girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanabileceği belirtildi.
MÜSİAD Batman Şubesi`nde gerçekleştirilen işbirliği protokolü törenine MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, KOSGEB Batman Hizmet Müdürü Evren Arıkan katıldı.

 

Protokolün imzalanmasının ardından, açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, iki kurum arasında önemli bir birlikteliğin atılan imzalar ile hayata geçirildiğini söyledi.

 

125 girişimcinin destekleneceği eğitimlerin devamının geleceğini belirten Özdemir, \"Biz MÜSİAD Batman Şubesi olarak bu yolda faaliyetlerimizi sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bir yandan mesleki gelişime önem vererek mesleki eğitimlerimiz olacak, bir yandan da girişimci ruha sahip bireylerin bu tarz eğitimlerle pazara girmelerinin önünü açmak istiyoruz. Bugün imzaladığımız bu protokol, umarım Batman`ımız ve ülkemiz adına hayırlı sonuçlar doğurur\" dedi.
Özdemir, MÜSİAD camiasının bu program çerçevesinde eğitim alıp piyasada iş yapacak olanların her zaman yanında ve destekçisi olacağını ifade etti.

 

Proje hakkında detaylı bilgi veren KOSGEB Batman Müdürü Evren Arıkan ise açıklamalarda bulunarak imzalanan protokol ile 125 kişinin hayallerine kavuşacağını söyledi.

 

Arıkan, \"Burada 70 saat eğitim alacak 125 kişi eksikliklerini kapatacak. Burada aldıkları eğitimlerden sonra iş planı hazırlayıp bizlerin yanına gelecekler ve erkeklerde yüzde 70 oranıyla, kadınlarda ve engellilerde yüzde 80 oranında, 30 bin TL`ye kadar hibe yani geri ödemesiz başlangıç sermayesinden yararlanacaklar. Eğer iş fikirleri biraz daha ağır bir iş makinesi veya tesisat kullanmayı öngörüyorsa bu durumda da 70 bin TL`ye kadar krediden yararlanabilecekler. Bu kredinin ilk 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 eşit taksitte ve 3`er aylık dönemlerde olacak. Böylece başlangıçta biz girişimcilere 100 bin TL`lik bir fırsat sunuyoruz\" ifadelerini kullandı.(Mehmet Mikyas-İLKHA)