• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
ABD Askerleri Mali`de, Kuşatma Büyüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Mali`deki İslami direniş gruplarına karşı Batılı güçler ve işbirlikçi kukla yönetimler adeta seferberlik başlattı. Mücahitlerin direnişini kıramayan işgalci Fransa`nın yardımına ABD koştu.
 
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Georghe Little, Mali yönetimi ve Fransa işgal ordusuna destek amacıyla C-17 tipi 5 savaş uçağı, 100`e yakın asker ve 124 tonu aşkın askeri mühimmat sevkiyatı yaptıklarını açıkladı.
 
Hatırlanacağı üzere BM Genel Sekreteri Ban ki Moon, Mali cunta rejiminin yardım çağrısına anında karşılık vererek Kuzey Mali`ye asker gönderen Fransa`yı öve öve bitirememiş ve desteklerinden ötürü teşekkür etmişti.
 
Bu arada AB`nin Enternasyonal İşbirliği ve İnsani Yardım Şefi Christalina Georghieva, Mali rejimine maddi destek arayışları kapsamında temaslarda bulunmak üzere Bamako`ya gitti.
 
İlerleyen günlerde Mali`de yaşanan süreci görüşmek için Belçika`nın başkenti Brüksel`de Afrika Birliği, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik topluluğu (ECOWAS) ve Birleşmiş Milletler (BM) üyesi devletlerin biraraya gelerek konferans düzenleyeceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir