• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Evlat nöbeti tutan aileler: Çocuklarımıza kavuşmadan buradan ayrılmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2015 yılında fırında çalışan daha sonra kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Fatih Demir (24) için 13 Eylül 2019'da Diyarbakır'ın Hani ilçesinden evlat nöbetine katılan Abdullah Demir, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

Demir, "Biz evlat nöbetimize 286 gündür devam ediyoruz. 286 yıl geçse de biz buradan gitmeyeceğiz. Burada ve Almanya'da evlat nöbetini sürdüren ailelerde var. Çocuğu dağa kaçırılan ailelerde buraya gelip çocuğunu istesin. PKK çocukları dağa gönderip kardeşi kardeşe vurduruyor. Bunların Kürtlükle bir alakası yok. ABD uşaklarıdır ve onların maşalığını yapıyor. Herkes buraya gelsin bize destek olsun." dedi.

Oğlunun teslim olması için çağrıda bulunan Demir, "Oğlum gel adalete, devlete teslim ol. Ailesi burada eylem yaptığı için 13 kişinin çocuğu dağdan kaçarak teslim oldu. Cezaevi yerine evine gitti. Devlet sana adaletli davranacak. Sende dağdan kaç ve teslim ol." ifadelerini kullandı.

Hacire Akar'ın kararlı duruşu örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu. Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı günden güne artarak 139'a ulaştı.

13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde şu ana kadar Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti kızları Mekiye'ye, Halime Kadran torunu Halil İbrahim Kadran'a, Necla-Metin Açan çifti oğlu Harun'a, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çifti oğlu Hüseyin'e, Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, Melik Aslan oğlu Volkan'a, Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e,  Şahize Altınkaynak kızı Halise Alptekin'e ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'a kavuşmuştu.  (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir