• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Avukatların tutuklanması protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Adliye Sarayı önünde, öğlen saatlerinde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, attıkları sloganlarla ÇHD üyesi 9 avukatın tutuklanmasına tepki gösterdi.
 
Grup adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı İrfan Gültekin, ÇHD`nin yıllardır hukuksuzluklara karşı mücadele ettiğini ifade ederek, "ÇHD yıllardır süren mücadelesini gönüllü çalışma esasına dayalı olarak yılmadan yürüten avukatların örgütüdür ve hukuksal mücadelenin olanaklarını, dünyayı değiştirmek isteyen tüm ilerici muhaliflerle omuz omuza sokaktaki mücadelelerle birleştirmiştir. Şimdi yasa dışı örgüt muamelesi görmesinin sebebi, yasaları zulme karşı direnirken kullanmalarıdır" dedi.
 
Tutuklamaların hukuk dışı olduğunu savunan Gültekin, "9 avukatın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Muhaliflerin avukatlarına yönelen bu saldırı son buluncaya kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Tüm demokratik kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı mücadeleye ve direnişi yükseltmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir