• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşlara hijyenik bir ortamda hizmet verilmesini sağlamak amacıyla yeni tip Coronvirus’e (Covid-19) karşı gıda işletmelerine ve personellere verilen “Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi”ni tamamlayan restoranlar için “Fıstık gibi” sertifika töreni düzenlendi.

 

Merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki restoranlarda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “Pandemiden sonra artık, yeni bir dünya kuruluyor. Artık sağlıklı lezzetin başkenti olmalıyız.” dedi.

Gaziantep’in lezzetin başkenti olma başarısına kısa bir zamanda erişmediğini belirten Şahin, “Bizim şehrimizde bulunan restoranlarımız köklü bir tarihten geliyor. Babadan oğula hizmet sektöründeki mesai, deneyim kazanıyor. Bu durum da akabinde yöresel lezzetlerin güç kazanmasını sağlıyor. Bu bir medeniyet, tarih ve kültürdür. Yalnızca ‘lezzet’ deyip geçilmemesi gerekiyor. Hiçbir şey tesadüf değildir.” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Gaziantep Büyükşehir olarak Gaziantep Ticaret Odası'yla birlikte bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada büyük bir eğitim seferberliği var. Pandeminin ardından başlayan yeni düzende hizmet sektöründe yaşanan değişikliklere dikkat çekiyoruz. Hizmet sektöründe çalışan işletmeciye ve personele kişisel bakımın, kullanılan materyallerin müşteriye hizmet esnasında nasıl olması gerektiğine dair deneyim kazandırıyoruz. Aslında asıl amaç burada, işletmeye deneyim kazandırmak ve pandemiye karşı bilinçlendirmekti. Bunu şehrimizde yer alan restoranlarımız artık, birer birer elde ediyor.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, yeni normallerde 'Fıstık gibi' sertifikaların restoranlara birer birer dağıtıldığını belirterek, “Pandemiye karşı devreye soktuğumuz eğitimle kentin turizm ağını güçlendireceğiz. Gastronomi kenti Gaziantep yöresel lezzetlerini yurt sınırlarının dışına taşımaya devam edecek.” diye konuştu.

Kentteki restoran sahipleri ise verilen eğitimlerle Covid-19 salgını yayılımının önüne geçileceğini gördüklerini belirterek, “Önlemlerimizle vatandaşa güvenli bir hizmet sağlayabileceğimizi öğrendik. Herkesi Gaziantep'e bekliyoruz.” şeklinde konuştular. (İLKHA)  





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız