• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Midyat`ta 7 değil 2 PKK`lı öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin`in Midyat İlçe kırsalında PKK`ya yönelik düzenlenen operasyonla ilgili olarak Mardin Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada operasyonda etkisiz öldürülen PKK`lı sayısının bazı medya kuruluşlarında iddia edildiği gibi 7 değil 2 olduğu vurgulandı.
 
Açıklamada öldürülen PKK`lıların bölgedeki BOTAŞ Petrol Boru Hattına yönelik sabotaj, Midyat bölgesindeki öğretmenleri kaçırılması ve yol kesme eylemlerini gerçekleştirdiği ve Midyat ilçe merkezinde sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.
 
Açıklamada 22 Ocak günü saat 00:30`da başlayan operasyonun 23 Ocak saat 10:00`da bitirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Mardin İli Midyat İlçesi Doğançay köyü bölgesinde, kış üslenmesinde bulunan BT mensuplarının kış hazırlıklarınıbozmak maksadıyla, 22 Ocak 2013 günü saat 00.30`dan itibaren, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü unsurları ile müştereken icra edilen ve 7` nci Kolordu Komutanlığınca 2 Özel Kuvvet timi ile desteklenen toplam 10 Timlik kuvvetle operasyon icra edilmiştir. Operasyona Mardin İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Taburundan 6 TİM, 7` nci Kolordu Komutanlığından iki Özel Kuvvet timi, Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden ise 2 Özel Harekat timi ile İl Jandarma Komutanlığından ve İl Emniyet Müdürlüğünden 4 özel eğitimli köpek timi ve bomba imha unsurları katılmıştır. Operasyon esnasında Doğançay köyü güneyinde kırsal alanda yapılan arazi araması esnasında BTÖ mensuplarına ait bir adet sığınak tespit edilmiştir. Sığınak çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınarak yapılan kontrol esnasında içeride bulunan BTO mensuplarınca birliklerin üzerine el bombası atılmıştır. Yapılan teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben emniyet tedbirleri alınarak emniyetli bir şekilde sığınakta arama faaliyetine başlanılmış aynı gün saat 18.30 sıralarında havanın kararması sebebiyle 23 Ocak 2013 günü havanın aydınlanması ile tekrar başlamak üzere ara verilmiştir. 23 Ocak 2013 günü havanın aydınlanması ile beraber imha edilen sığınak bölgesinde edilen arama faaliyeti aynı gün saat 10.00 sıralarında sonlandırılmıştır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir