• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Hac Parasını Dolancılara Kaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan D`yi, telefonla arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan kişi, telefon hattından terör örgütü üyeleriyle görüşme yapıldığını söyleyerek para talep etti.

Söz konusu kişinin yönlendirmesiyle İhsan D, DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi önüne geldi. Burada tekrar İhsan D`yi arayan kişi, ``Ticari taksiye atla ve İl Jandarma Komutanlığı`nın önüne gel`` diye talimatı verdi.

Söz konusu yere gelen İhsan D, İl Jandarma Komutanlığı`nın önüne gelmesinin ardından telefondaki başka kişi kendisini savcı olarak tanıtarak tekrar Ereğli`ye dönmesini istedi.

İlçeye dönen İhsan D, telefondaki kişinin istediği 28 bin lirayı verilen banka hesabına yatırdı. Söz konusu kişiye parayı yatırdığını söylemek için arayan İhsan D, telefonun kapalı olması üzerine bir yakınına anlattığı olayın ardından dolandırıldığını anladı.

İhsan D, İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.

İhsan D, polise verdiği ifadesinde, telefonla arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan kişinin, telefon hattından terör örgütü üyeleriyle görüşme yapıldığını söyleyerek para talep ettiğini belirterek, ``Telefondaki kişi beni jandarmaya yönlendirdi. Söz konusu jandarma komutanlığı önüne gittiğimde burada telefonla konuştuğum başka bir kişi kendisini savcı olarak tanıttı. Bana Ereğli`ye dön ve bankaya para yatır dedi. İlçeye döndüm ve verilen hesaba 28 bin lira para yatırdım. Telefondaki kişi de bana makbuzu Ereğli Adliyesi`nde bulunan bir savcıya vermemi istedi. Adliye`ye gittim. Ancak söz konusu ismini verdiği savcıyı bulamadım. Telefonumun da şarjı bitmişti. Bir tanıdığımı gördüm. Onun telefonundan o numarayı aradığımda kapalıydı. Konuyu yanımda bulunan birine anlattım. O da bana dolandırıldığımı söyledi. Şikayetçiyim`` dediği öğrenildi.

Bu arada İhsan D`nin banka hesabına yatırdığı parayı eşiyle birlikte hac görevini yerine getirmek için biriktirdiği bildirildi.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir