• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Batman’da taziye evi ve göz hastanesi temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Şahin, Batman Yenişehir Mahallesi (Kurubaş’ı TOKİ) de taziye evi temelinin atılmasının ardından Tilmerç Mahallesi Beşikçi Caddesi çocuk esirgeme kurumu yanında özel göz hastanesinin temelini attı.

Salgının bitmesiyle birlikte açılışlarını yapılacağını belirten Şahin ister kamu ister özel olsun, sağlık yatırımlarının Batman’a değer kattığını söyledi.

Şahin, “Hem sağlık anlamında hem istihdam anlamında hem de sadece Türkiye’de değil, Türkiye’nin dışından da hasta kabul ederek ülkemize ciddi bir döviz katkısı sağlamaktadır. Batman’daki özel hastaneler sağlık kurumları halkasına yeni bir özel göz hastanesini de ekleyeceğiz. Batıgöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Opr. Dk. Mehmet Söyler’e böyle bir yatırımı Batman’a kattıkları için kendisine ve değerli ortaklarına teşekkür ediyorum. 11’nci göz hastanelerini Batman’a kazandırarak büyük bir sağlık zinciri ve birçok insana istihdam sağlayan ve birçok hastaya memleketlerinde hizmet verecek ve şifa bulacak bir hizmeti Söyler ailesi Batman’a getiriyor. Söyler ailesini merhum anneleri Azime Söyler adına Kuyubaşı TOKİ’de Batman’ın ilk resmi taziye evinin de temelini attık. İnşallah en kısa zamanda salgınsız günlerde temelini attığımız taziye evi ve göz hastanesinin kurdelelerini keserek açılışlarını da görmeyi yüce yaratandan diliyorum.” dedi.

11’nci göz hastanesinin temelini atmanın sevincini yaşadıklarını belirten Batıgöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Söyler ise, şunları kaydetti:

“Türkiye’de 11’nci hastanemizi inşallah Batman’da temelini atmaya başladık. Hayırlara vesile olur inşallah. Ben Diyarbakır doğumluyum fakat Batman’da büyüdüğüm için dolayısıyla daha çok Batmanlı sayılırım. İlk, orta ve liseyi Batman’dan okudum. Sayın valimizin de katkılarıyla temelini atmış olduğumuz taziye evinde de ifade etmiş olduğum gibi bu topraklara borcumuz var. Bu borcumuzu da bu şekilde ödemeye gayret gösteriyoruz. Atalarımızın dediği gibi ‘Herkes kapısının önünü temizlerse sokaklar tertemiz olur.’ diye. Bizde kendi mesleğimizde şehrimize bir şeyler katarsak, şehrin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir