• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Bursa`da büyük ihtilaf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Büyük Şehir Belediyesinin toplu ulaşım şirketi olan BURULAŞ ile Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası arasında yaşanan büyük ayrılıkta son noktaya gelindi.

 

Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası, Büyükşehir Belediyesi`nin ulaşım şirketi Burulaş`ın aldığı komisyonun yüksekliğine tepki göstererek, düzeltme yapılmadığı takdirde 20 Ocak`tan itibaren bütünleşik bilet sistemi yerine paralı kağıt bilet sistemine geçeceklerini açıklamıştı. Daha sonra bu süreyi 26 Ocak` a kadar uzatan Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası, özel halk otobüslerinin hepsine, \"BURULAŞ` ın Özel halk otobüsçülerine yapmış olduğu haksızlıklar ve sözleşme kurallarını ihlal etme neticesinde; 26.01.2013 tarihi itibariyle; BURULAŞ ile yapılan sözleşmelerin feshedileceğini, BUKART okuma cihazlarının geçersiz hale geleceğini, otobüs içersinde bilet satışı yapılacağını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.\" yazısını astı.

 

Şehir genelinde 355 özel halk otobüsünün en ücra köşelere dâhil topu taşıma hizmeti verdiklerini belirten Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Ramazan Çalan, \"Kazandığımız brüt para üzerinden komisyon bedeli alınıyor. Zaten gelirimizin yüzde 65`ini mazota harcıyoruz. Biz istiyoruz ki net kazancımız üzerinden komisyon verelim. Kayseri, Manisa ve birçok şehirde yüzde 3`ler seviyesinde olan komisyon bedelleri karşısında biz brüt gelirimizden yüzde 9.44 oranında Burulaş`a `hizmet bedeli` adı altında komisyon veriyoruz.\"dedi.

 

Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise bu soruna farklı alternatifler sunduklarını dile getirerek \"Halk otobüsçüleri para kazanamadıklarını öne sürüyor. Biz ise kendilerine farklı alternatifler sunduk. Araçlarını aylık 5 bin liraya kiralamak ve isterlerse şoförlerin de maaşlarını ödemeyi teklif ettik eğer bunuda kabul etmezlerse biz de Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için onların biletle hizmet verecekleri noktalara kartlı araç seferleri koyarak halkımızı yolda bırakmayacağız\" ifadelerini kullandı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir