• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Cizre Mustazaflarından Suriyeli mültecilere bir TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Mustafazlar Cemiyeti Cizre Şubesi, Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu yardımda bulundu. Yardım malzemeleri arasında giyim, battaniye, un, buğday, halı, ısıtıcı bulunuyor.
 
Ceylanpınar`a getirilen yardımlar ilçede faaliyette bulunan ve Suriyeli mültecilere yaptığı kapsamlı yardımlarla bilinen Ensar Der`e teslim edildi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından getirilen yardım malzemeleri ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ensar Der Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıdal, Rasulayn ilçesinde tekrar başlayan çatışmalardan kaçarak Ceylanpınar`a sığınan mültecilere yardımlarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten Sarıdal,"Daha önce de kardeş derneklerimizden yardım talebinde bulunmuştuk tekrar savaşın başlamasıyla mülteciler yine Ceylanpınar`a akın etti. Bunun üzerine kardeş derneğimizden yardım talebinde bulunduk. Bugün Mustazaflar Cemiyetinden bir TIR yardım geldi. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.
 
Mustazaflar Cemiyeti yetkililerinden Tahirhan Osal ise, Ensar Der`in yardım talebini yönetim kurullarıyla değerlendirdiklerini ifade ederek " Ceylanpınar`da faaliyet yürüten kardeş derneklerimizden Ensar Der, bir TIR dolusu yardım malzemesi getirdik. Gözümüzle gördük Ceylanpınar da çok fazla mülteci var Allah yardımcıları olsun." İfadelerini kullandı.
(Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir