• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Adana Büyükşehir Belediyesindeki işçi çıkarmaları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana İstasyon Meydanı'nda yapılan eylemde katılımcılar, attığı sloganlarla işçilere desteklerini bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Levent Uslu, yaptığı açıklamasında 31 Mart yerel seçimlerimin ardından Adana Büyükşehir Belediyesinden 2 binden fazla kişinin işten çıkardığını ifade etti.

Seçimlerden sonra işine son verilen, ekmeğinden edilen, sürgüne gönderilen, sendikal baskılarla muhatap edilen yerel yönetim çalışanlarının, mağduriyetlerinin sona ermesi gerektiğini belirten Uslu şöyle konuştu:

İdeolojik yakınlık içindeki belediye başkanları üzerinden sendikal baskı ve zorbalık üretenlerin sendikal alanı kirletmekten vazgeçmesini istiyoruz. Biz, alınterimize, emeğimize, ekmeğimize her açıdan değer verilmesini, sözleşmelerimizi fesh edilecek metinler olarak hukuka, insani bakışa, insan onuruna saygı yaklaşımına aykırı hükümleri düzeltilecek ve daha sonra da kadroyla geçişle sona erecek içerikler olarak değerlendirilmesini bekliyoruz. Çalışanın ekmeğinin, sendikamızın emeğinin çalınmasına, sözleşmeli personele fikri işkence yapılmasına izin vermeyeceğiz.

İşten çıkarma, tehdit, şantaj, mobbing, sürgün karşısında, emek ve adalet yolunda emeğin onurlu dayanışmasına devam ettireceklerini de vurgulayan Uslu, "Zalim ve zorba yöneticilere meydanları dar etmeyi sürdüreceğiz. Kendimize güvenmekten, işimize, emeğimize, ekmeğimize güvence istemekten hiç vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen eylemin ardından Adana Büyükşehir Belediye binasının yer aldığı pankartın önüne siyah çelenk bırakıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir