• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Budo İlk Seferine Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Bursa -İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Hüdavendigar isimli gemisi ile ilk İstanbul Kabataş seferini yaptı.

 

İDO`da özelleştirmenin ardından yaşanan dinamik fiyat uygulamaları, sefer saatlerindeki değişiklikler gibi bir çok konudan şikayetçi olan vatandaşların talebi üzerine Burulaş bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi`ni (BUDO) kuran Büyükşehir Belediyesi, Norveç`ten satın aldığı Hüdavendigar gemisi ile Ulaştırma Bakanlığı`ndan kiralanan Conkbayırı isimli gemilerin seferlere hazır hale getirilmesinin ardından ilk seferin başlangıcı nedeniyle Mudanya İskelesi`nde tören düzenledi. Törene Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Altepe, \"Büfeleri BESAŞ işletecek. Çay 50 kuruş olacak. Hatta ilk haftamızda çay bedava olacak. Buraya taşınan yolcuların Bursa`ya aktarılması aksamadan yapılacak.

 

Bursa ve İstanbul`dan karşılıklı iki seferle yolcu taşıyacak olan BUDO, Mudanya`dan saat 07.00 ve 15.30, İstanbul Kabataş`tan da saat 10.30 ve 18.30 olmak üzere günde iki sefer yapacak. Bilet fiyatları bir kişi 18 TL ve öğrenci 14 TL olarak belirlenirken, İstanbul`a ulaşım için BUDO`yu tercih eden vatandaşlar biletlerini, www.burulaş.com.tr adresli internet sitesi üzerinden, Mudanya ve Kabataş İskelelerinden ve Bursaray`ın Şehreküstü ve Üniversite istasyonlarından alabilecekler.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir