• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
`Başörtüsünü Yasaklamak Allah`ın Hükümlerine Savaş Açmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi, Güres Caddesi Sancaklar Okulu önünde saat 12.30`da düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla İmam Hatip dışındaki okullarda başörtüsünü yasaklayan Kılık Kıyafet Yönetmeliğini kınadı. Basın açıklamasını Şube Başkan Yardımcısı Habib Akdoğan okudu.
 
Başörtüsüne özgürlük adı altında yapılan basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirildi. Katılımcıların başörtü yasağını kaldırılması yönünde sloganlar attığı açıklaması, başörtü emrinin geçtiği Nur süresi 31. ayetinin hatırlatılmasıyla başladı.
 
Başörtü Allah`a bağlılığın nişanesidir
Başörtüsünün Allah`a itaatin ve bağlılığın gereği olduğu vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şube Başkan Yardımcısı Habib Akdoğan iddia edildiği gibi kadının tesettürün ne bir siyasi simge, ne de bir parti amblemi olduğunu belirtti. Bu farzın bir kısım yerlerde serbest bırakılıp, diğer bir kısım yerlerde ise yasak edilmeye kalkışılması İnsanoğlunun tercihinde ve tasarrufunda olan bir durum olmadığını dile getiren Akdoğan, "Bu emir Allah`a aittir ve bu konuda sınırları belirleyebilecek olan da ancak Allah Azimuş Şandır.
 
Örtünme hususunda yapılacak en ufak bir müdahale başta Allah`ın hükümlerine açılmış bir savaştır. Bundan ötürü bu serbestiyet hiçbir gereksiz şarta bağlanmadan her alanda Müslüman kadına tanınmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Başörtü yasağı insan haklarına vurulmuş bir prangadır
Akdoğan, kişiyi Allah`a itaat ile yasalara itaat arasında bir tercihte bulunma ikileminde bırakmanın çağdaş devlet anlayışının özelliklerinden biri olmadığını belirterek, "Devlet vatandaşlarının haklarını korumak ve kollamak için var olmalıdır. Tesettür ve örtünme insanları diğer canlı varlıklardan ayıran en önemli özelliklerden biridir. Bugünkü örtü yasağı insan haklarına vurulmuş bir prangadır. İslam`ın mukaddes değerlerine karşı açılmış bir cephedir. Apaçık bir zulümdür. Bu zülüm sona erene kadar Müslüman halk bu değerine sahip çıkmalıdır" dedi.
 
"İktidarın halkına verdiği sözü unutarak üzerinden yıllar geçtiği halde hala bu konuda doğru dürüst bir adım atmamış olması vahimdir" diyen Akdoğan, "Halkın iktidarından söz edenlerin halkın dini değerlerini bile kendi tekellerine almaya kalkmaları düşündürücüdür. Bizler başta iktidar olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile tüm halkımızı bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye çağırıyor elinden gelen her gücü, örtünün özgürlüğüne seferber etmelerini bekliyoruz" çağrısıyla açıklamasına son verdi. (Hamza Kezer - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir