• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Velioğlu İtalya Trieste`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehit edilişinin sene-i devriyesinde Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde çeşitli etkinlikler ile anılan Hüseyin Velioğlu, İslam davasını yürekten dert edinmiş, davanın büyüklüğünü anlamış bu oranda ciddi çalışmalar yapmış ve Hizbullah Cematinin kurulması ile beraber tüm zamanını ve enerjisini Hizbullahi yapılanmanın içerisinde İslami hizmet ve çalışmalara adamıştı.

Bediüzzaman Kültür Merkezi’nin organize ettiği “İslam Şehitlerini Anma” etkinliğinde, İslam Ümmetinin önder şahsiyetlerinden Şehit Hüseyin Velioğlu ve mücadele hayatı anlatıldı. Yasin-i Şerif’in okunması ile başlayan programa Şehitler için yapılan Dualar ile devam edildi.

O Kendisini İslam’a Adamıştı

Yapılan etkinlikte söz alan Ahmet Beğtorun, Velioğlu’nun hayatından bazı kesitler anlatarak onun mücadelesine ve fedakarlığına vurgu yaptı. Beğtorun’un yaptığı konuşmanın ardından mikrofonu alan Mahsun ve Hamit isimli gençler Şehitleri konu edinen şiirler okudu.

Okunan şiirlerin ardından programa misafir olarak katılan Çetin Tufanoğlu günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Tufanoğlu, "Hayatı boyunca kendisini İslama adamış olan ve hep bu uğurda mücadele veren Velioğlu, canını bu uğurda feda etmiştir." ifadelerini kullandı.

Hizbullah Cemaati kurucu lideri olan Velioğlu’nun İslami ilkelerden hiçbir zaman taviz vermediğini sözlerine ekleyen Tufanoğlu, "Hizbullahi yapılanmanın fertleri güçleri nispetinde İslam uğruna herşeylerini ortaya koydular ve bundan vazgeçecek değillerdir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İsmi Azam Duası okunarak program sona erdi.

Mahsun Aydemir - Hürseda Haber

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir