• DOLAR 32.521
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2494.059
  • ...
Gündüz bakım merkezleri 1 Temmuz'da açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, resmi ve özel huzurevleri ile engelli bakım merkezlerinde 15 Haziran'dan itibaren ilk normalleşme adımlarının atılacağını açıkladı.

Selçuk, ailesinin yanına izinli gitmek isteyen resmi kuruluşlardaki engelli ve yaşlılara yine bu tarihten itibaren 1 aydan az olmamak koşuluyla izin verileceğini, 1 Temmuz'dan itibaren de gündüz yaşam merkezlerinin açılacağını bildirdi.

81 il müdürlüğüne normalleşme sürecine ilişkin talimatların iletildiğini aktaran Selçuk, şunları kaydetti:

"Resmi ve özel bakım merkezleri tarafından engelli vatandaşlarımıza ikametgahlarında sunulan evde bakıma destek hizmetlerinin uygulanmasına da 1 Temmuz itibarıyla yeniden başlanacak. Resmi ve özel tüm kuruluşlarımızda uygulanan 14 günlük sabit vardiya sistemine 1 Temmuz'a kadar devam edilecek.

Engelli ve yaşlılarımızın bakım kuruluşlarına yerleştirilme taleplerine ilişkin hane ziyaretlerini ve sosyal inceleme işlemlerini 1 Temmuz'dan itibaren başlatıyoruz. Bu tarih itibarıyla müstakil binası olan resmi, özel ve belediyelere ait gündüz yaşam merkezleri, dezenfekte edilip, kişi başı en az 2 metrekare alan kalacak şekilde etkinlikler planlanarak hizmete açılabilecek." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir