• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Türkiye ve dünya gündeminde bugün / 12 Haziran 2020
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve Dünya

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vakfıkebir, Akçaabat ve Avni Aker Millet bahçelerinde incelemede bulunacak, Valiliği ziyaret edecek, Meydan Sokak Sağlıklaştırması çalışmalarını yerinde inceleyerek Fatih Parkı'nın açılışını yapacak.

- Bakan Kurum, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek, Araklı TOKİ konutları ve Araklı Taşönü Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Barma Yaylası'nda incelemede bulunacak. 

(Trabzon/10.30-18.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak 11 okul, 120 derslik, 114 kişilik öğrenci pansiyonu protokolünün imza törenine katılacak.

(Kayseri/18.00)

EKONOMİ 

1- TÜİK, nisan ayı sanayi üretim, perakende ve ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(İstanbul/10.00 )

DÜNYA DİPLOMASİ 

1- ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümünün ardından ülke genelinde süren protesto gösterileri takip ediliyor.

(Minneapolis/Washington/New York)

2- Libya hükümeti ile darbeci Halife Hafter milisleri arasında yaşanan çatışmalar izleniyor.

3- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

SPOR

1- Mart ayında oynanan 26. hafta maçlarının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 3 ay ara verilen Süper Lig'de 27. hafta Göztepe-Trabzonspor, Fenerbahçe-Hes Kablo Kayserispor maçlarıyla başlayacak.

(İzmir/İstanbul/21.00)

2- Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi başlatacakları kampanyayla ilgili, Vodafone Park'ta basın toplantısı düzenleyecek, kulübe tekrar kazandırılan No:1903 Mehmet Üstünkaya Etiler Tesisleri'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/19.03)

4- İtalya Kupası yarı final rövanşında Juventus ile Milan, Allianz Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Torino/22.00)

ÖZEL HABER

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokakta çalıştırılan 20 bin çocuğa ulaştı

- Çocuk işçiliği ile etkin mücadele eden Bakanlık, sokakta çalıştırılan 20 bin 274 çocuk ile ailelerini sağlık, eğitim ve sosyal yardımlardan yararlandırdı

- Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: 

- "Hayata geçirdiğimiz proje ve yürüttüğümüz mücadeleyle ülkemizde çocuk işçiliği oranını yüzde 4,4'lere kadar düşürdük"

(Özcan Yıldırım/Ankara)

2- 451 bin adayın gireceği 2020-MSÜ sınavı için hazırlıklar tamamlandı

- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: 

- "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın gerçekleştirileceği 81 ilde bulunan 94 sınav merkezindeki binalar detaylı olarak temizlendi ve dezenfekte edildi"

- "Bina girişinde el dezenfektanı uygulanacak, maske ve el dezenfektanı dağıtılacak. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler"

(Selma Kasap/Ankara)

3- Çeyiz Hesabı birikimi 86 milyon liraya yaklaştı 

- Kovid-19 salgını sürecinde bir süre faaliyetleri durdurulan düğün ve nikah salonlarında açılış için gün sayılırken, dünya evine girecek gençlerin yardımına devlet katkısıyla desteklenen "Çeyiz Hesabı" yetişecek 

- Çeyiz Hesabı uygulamasında, nisan itibarıyla aktif katılımcı sayısı 13 bin 546 kişiyi buldu, toplam birikim tutarı da 85 milyon 609 bin 283 liraya ulaştı

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir