• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
YYÜ ile Devlet Tarım Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Beş yıl süre ile geçerli olacak protokolde, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel işbirliği, ortak etkinlikler gibi başlıklar yer alıyor.

 

YYÜ Rektörlük Binasında gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Bilgi Teknolojileri ve Dış İlişkiler Merkezi Uzmanı Kushver Mamedova ve Rektör Yardımcıları katıldı.

 

İşbirliği protokolünün imzalanması ardından bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal şunları söyledi:
\"Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde öğrenci ve Akademik personel arasında lisans ve lisansüstü seviyede ilişkilerimiz geliştirilecek. Sosyo kültürel açıdan ortak etkinlikler yapma konusunda da protokolde maddelerimiz var. Ayrıca Mevlana programı yürürlüğe girdiği zaman dış ülkelerle buna benzer protokoller daha anlamlı daha işlevsel olacaktır. Zira öğrenci ve öğretim üyelerimizi kendi bünyemizde değişim sürecine daha rahat katabilmiş olacağız. Bu tür protokollerin en önemli katkısı iki üniversitenin güçlü yanları ile birbirine desteğini temin etmektir. Bundan sonra ortak bilimsel sempozyumlar, kongreler düzenlenebilecek ve heyetlerimiz birbirlerini ziyaret ederek neler yapılacağı konusunu daha ayrıntılı ele alarak bu dostluğu ve işbirliğini pekiştirecekler. İmzaladığımız protokolün iki üniversite içinde hayırlı olacağını düşünüyorum\" (Nihat Bozkurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir