• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Rusya`daki Müslümanlardan Bir Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev
Saratov - Saratov Müftüsü, Hz. Peygambere adadığımız bu kampanya insanlara hayat verecek. Hz. Peygamberimiz bize bunu öğretti, dedi.

Saratov`da müslümanlar böyle bir etkinlik ilk defa gerçekleştiriyorlar. Müslümanlar yoğun bir şekilde kampanyaya katılarak kan bağışında bulunuyorlar.

Saratov Müftülüğün basın servisin verdiği bilgilere göre, din adamları hastalara ve toplumun sorunlarına ve ihtiyaç sahiplerine yardım için toplumun dikkatini çekmek için böyle bir yardım kampanyasına başladılar.

Dünyada günlük kan ihtiyacı olan milyonlarca insan var. Amaliyat olanlar, trafik kaza geçirenler, doğum yapan kadınlar. Verdiğimiz kan bir çok hayatı kurtarabilir. Bir canı kurtaran tün insanlığı kurtarmış gibidir der dinimiz, dedi Saratov Müftüsü.
Müftü şöyle dedi, "Hz. Peygamberimiz de şöyle buyurmuş: "Kim insanlara sıkıntılı dönemlerinde onlara sırt çevirmeden kaçmadan onların sıkıntılarını paylaşırsa, Allah`ta onlara en iyi üdülle mükafatlandırır.” Eylemin içinde yer alan, bir hayat kurtarıcı olabilir!” Diye sözlerine ekledi.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir