• DOLAR 32.449
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2476.23
  • ...
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından OSB’lere Covid-19 çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ekonomimizin lokomotifi sanayinin gücüne güç katacak adımları, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla atıyoruz. Tedbir al, çalışanını koru, üretime devam et, Türkiyem." ifadelerini kullandı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülke ekonomisinin lokomotifi olan sanayi sektörünün ithalata bağımlığını azaltacak, rekabet gücünü artıracak programların hayata geçirildiği ifade edildi.

Sanayide ve üretimde yerli ve milli olma düşüncesinin, Bakanlığın stratejileri arasında en ön sırada yer aldığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

Yerli ve milli sanayimize bakışımız bunun en somut ifadesidir. Bakanlığımızın faaliyet alanında olan organize sanayi bölgelerinde bulunan işletmelere de katkı anlamında destek ve projelerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 pandemi döneminde ekonomik süreçte, 'Tedbir Al, Çalışanını Koru, Üretime Devam-TÜRKİYEM' başlıklı kamu spotu hazırlanmış ve RTÜK tarafından onaylanmıştır.

Açıklamada, söz konusu kamu spotunun www.rtük.gov.tr internet adresinde yer alan "spot filmler-kamu spotu" bölümüne eklendiği ve televizyonlarda yayınlanmak üzere bir link gönderildiği bildirildi.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir