• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nin Mevlid Kandili mesajında Mali vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Peygamber Efendimizin 1487. doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayımlayarak, İslam ümmetinin Mevlid kandilini kutladı.
 
Genel Başkan Abdurrahman Cens adına yayımlanan mesajda, "Gönlümüzün gülü ve süsü, kalplerimizin sefası ve neşesi Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin kutlu viladetinin hicri yıldönümüne bir daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu duyuyoruz. İslam ümmetinin mübarek kandillerini ruh u canımızla tebrik eder ve kutlarız" denildi.
 
Bu kutlu viladetin yıldönümünün bir İslam memleketi Mali`nin işgal edilmesi ile aynı zamana gelmesinin çok manidar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İslam ümmeti, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hz.Muhammed sallallahu aleyhi vesellemi her yönüyle özümsemedikçe ve onun öğretilerini yaşamadıkça aradan 1487 yıl da geçse yine de zulüm altında kıvranmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
 
Kur`an ve Sünnetin bir kumaşın birbirinden ayrılması imkansız olan iki yüzü gibi olduğuna işaret edilen açıklamanın devamında, "Dünya Müslümanlarının izzeti ve kurtuluşu; Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini bir daha tesis etmektir. Hicri yıl dönüm ile başlayan Muhammedi baharın, bütün İslam âlemine güzel günler getirmesi temennisi ile bütün Peygamber âşıklarının kandillerini bir kez daha tebrik ediyoruz" denildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir