• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
`Esirler Özgürlüklerine Kavuşuncaya Kadar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden eski esir Abdülcebbar Cerrar, işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin ikinci plana itildikleri ve Filistinli liderlerin öncelikleri arasında olmadıkları duygusuna kapıldıklarını belirtti.

Birkaç gün önce özgürlüğüne kavuşan Cerrar, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği röportajda, soğuklar nedeniyle esirlerden birçoğunun gribe yakalandığını ifade ederek, koğuşlarda yeterli ısıtmanın ve battaniyenin olmadığını söyledi.

Açlık grevindeki esirler Er-Remle Cezaevi`ne nakledilmeden önce onlarla birlikte bir ay kaldığını kaydeden Cerrar, açlık grevindeki esirlerin morallerinin yüksek olduğunu bildirdi. Cerrar, daha sonra şöyle konuştu: "Tarık Gaadan`a "Açlık grevine ne zamana kadar devam edeceksiniz?" diye sordum. "Özgürlüğümüze kavuşana kadar veya serbest bırakılacağımıza dair resmi bir söz alana kadar" diye cevap verdi."

Siyonist işgal yönetiminin Filistinlileri keyfi bir şekilde, insan haklarına ve hukuka aykırı olarak idari hapis cezalarıyla cezalandırmasını kınayan Cerrar, kendisinin de idari hapis cezasıyla cezalandırılanlardan olduğunu hatırlatarak, "Biz ceza almayı gerektirecek hiçbir suç işlemedik. Bir keresinde yargıca "Bana yöneltilen tek bir suçu söyle" dedim, yargıç cevap veremedi" dedi.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir