• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
MESKİ`den sahte görevli uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-MESKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Barbaros ve Eğriçam mahallelerinde bazı kişilerin su aboneleri olan vatandaşlara giderek kendisini MESKİ personeli olarak tanıtıp menfaat temin etmeye çalıştıklarını, bu sebeple herhangi bir nedenle evlerine gelen ve MESKİ personeli olduklarını ifade eden kişilerden mutlaka kimlik ibraz etmelerini istemeleri gerektiği belirtildi. Abonelerin bu tür girişimler karşısında mağdur olmamaları için, sayaçlarına MESKİ Genel Müdürlüğünün yetki verdiği kişiler dışındaki şahıslara müdahale ettirmemeleri istendi.

 

Açıklamada, abonelerin sayaç üzerindeki mühürlerin korunmasından sorumlu olduğu belirtilerek sayaç ölçü ve devrelerine yapılan her türlü işlem için imzalı belge istenmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca MESKİ ismi kullanılarak tahsilat yapan bürolara ve herhangi bir nedenle abone kapısına gelen MESKİ kimliği olmayan kişilere elden ödeme yapılmaması gerektiği de kaydedildi.

 

Açıklamada MESKİ görevlisi olduğundan şüphe duyulan ve abone mağduriyetine neden olabilecek kişi ve kuruluşları derhal `polis imdat 155` veya en yakın semt karakoluna bildirilmesi istendi. Ayrıca MESKİ Alo 185 telefon hattına, 337 08 41- 45, nolu telefonlara, www.meski.gov.tr web adresine ihbar yapılabileceği, yapılan her ihbarın titizlikle değerlendirildiği, ihbarda bulunan vatandaşların kimlik ve iletişim bilgilerinin gizli tutulduğu vurgulandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir