• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
AS Platformu`ndan 10 Milyon İmza Kampanyasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`da 41 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil Toplum Platformu (AS Platformu), Memur Sen`in başlattığı \"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasına destek vereceğini açıkladı.

 

İmza kampanyasına destek amaçlı Çakmak Caddesi`nde bir basın açıklaması düzenleyen AS Platformu, başörtüsüne tüm alanlarda özgürlük istedi.

 

Basın açıklamasını okuyan AS Platformu Başkanı Mahmut Eraslan; \"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmelikle; çalışanların ayakkabı şekline, saçının modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, bıyığına, kravat takıp takmayacağına, başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor… Bir yanda büyüyen Türkiye ideali, bir yanda kılla, tüyle uğraşan tek tipçi devlet mantığı…\" ifadelerini kullandı.

 

Milleti cahil gören zihniyet bitmedi mi hala?\"

Milletin, Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçerken kendi kıyafetini seçemediğini savunan Eraslan; \"Çocuklarımızı eğiten öğretmenler nasıl giyeceğini bilmemekte midir? Devlet millete ne zaman güvenecek? Milleti nasıl giyineceğine karar veremeyen cahil olarak gören zihniyet bitmedi mi hala?\"dedi.

 

Devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır

1982 darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesini istediklerini belirten Eraslan; \"Kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün vatandaşları aynı hakları kullanamamakta özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulama bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Türkiye bu ayıptan bir önce kurtulmalıdır\" dedi.

 

Eraslan, AS Platformu olarak Memur Sen`in başlattığı \"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasına destek vereceklerini açıkladı.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir