• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Rusya Cezaevlerinde Reforma Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Moskova - Tüm Moskova cezaevlerinde bu yılın Şubat ayından itibaren Federal Cezaevi Servisi tarafından hazırlanan gözaltı ve mahkumlarla ilgili bildiriler yer alan bir kitapçık dağatılacak. Kitapçık en sık sorulan ve karşılaşan sorunlar gözönünde bulundurarak hazırlandı.

Rus İzvestiya gazetesinin verdiği habere göre, kitapçıkta mahkumlar gözaltındayken nasıl ibadet yapabilir anlatılıyor. İnsan hakları örgütlerin raporlarına göre, Rusya cezaevlerindeki mahkumlar, Cezaevleri çalışanları kanunu bilmediklerinden dolayı sorunlar oluyor. İştte bu kitapçıkta gözaltıların ve mahkumların hakları yer alıyor.

Broşürde yer alan bildiride, mahkumların veya sanıkların kendi odalarında veya varsa ibadet için hazırlanan özel tesislerde kendi dinin vacib ettiği şekilde ibadet edebileceklerini yazıyor. Buna ek olarak, soruşturma altındaki kişilere gözaltı müddetince dini kitapları, delici-kesici olmamak şartıyla ve kıymetli maden ve taşlardan olmamak şartıyla dini öğeleri almalrına izn veriliyor. Kültürel ve tarhsel değeri olan eşyalar ise yasak.

Broşürde toplam 90 soru yer alıyor. İbadet kuralları yanı sıra mahkumun psikolojik yardım alabileceğini, kişisel doktoru ile görüşmeğe izin ve hatta ücretle medelli saç kesimi, radyo ve televizyon almak gibi haklar veriliyor.

İzvestiya gzetesi, Kitap hazırlanırken birçok uzman, insan hakları aktivistleri, hapishane üyeleri ve eski mahkumların katıldığı, bildiriliyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir