• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Hükümlü ailelere destek protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğü ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı arasında hükümlü ailelerin iyileştirilmesi çalışmalarına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Metin Elit, mahkumların aileleri ve çocuklarının mağduriyetini en aza indirmek için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.

 

Cezaevlerine giderek hükümlülerin durumunu yerinde incelediklerini ve bunların ailelerinin mağduriyetinin nasıl giderilebileceği üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Savcı Elit, \"Ve sonuç itibarıyla üniversitemiz ile birlikte yapacağımız anket neticesiyle çıkacak sonuç doğrultusunda gerek valilik kanalıyla gerek SODES projesiyle gerekse de belediyenin yapacağı destek ile hükümlü ailelerin mağduriyetini giderilmeye çalışılacaktır\" dedi.

 

Bu projenin gerçekleştirilmesi için üniversite ile işbirliğine girdiklerini ifade eden Savcı Elit, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Üniversitemiz bulunduğu yerde toplumun sosyal ve ekonomik olarak gelişmesinde öncü olması gerekiyor. Bitlis Eren Üniversitesi ulusallaştıktan bu yana bu çalışmalarını yapmaktadır. Hukuk kurallarında cezalar şahsidir. Bu evrensel hukuk ilkelerinin vazgeçilmezidir. Temel ilkesidir. Ama biz ne yapıyoruz: \"vatandaşı direk cezaevine attıktan sonra onun ailesi ve çocukları da bundan mağdur olmaktadır. Bu mağduriyeti en aza indirmek için bu çalışmayı başlatmış bulunmaktayız. İnşallah üniversitemizin desteğiyle, valilik, SODES ve belediyenin destekleriyle bu mağduriyetleri azaltabilirsek bu bizim için sevindirici çalışma olmuş olacaktır.\" (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir