• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Dünya Sağlık Örgütü’nden Rusya hakkında dikkat çeken açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Rusya'dan gelen Kovid-19 ölüm istatistikleri sıra dışı ve anlaşılması güç." Bu tespit Dünya Sağlık Örgütü'nün olağanüstü durumlar programını yöneten Michael Ryan'a ait. Rusya şu anda vaka sayısıyla dünyada 3'ncü, ölümlerde ise 13'ncü sırada.

Mihael Ryan, yüksek vaka miktarına rağmen ölüm sayısının bu denli düşük olmasının "sıra dışı" olduğunu söyledi. Ryan'a göre, Rusya ölüm tespitlerinin doğru yapıldığından emin olmalı.

Rus yetkililer ise ölüm oranının düşüklüğünü yapılan testlerin sayısının fazla olmasına bağlıyor. Buna göre, yaygın test uygulaması sayesinde hastalığı erkenden teşhis edip tedaviye başlamak mümkün oldu.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, bu açıklamanın doğru olabileceği olasılığını kabul etmekle birlikte, çok test yapan ve iyi bir sağlık altyapısına sahip olan diğer ülkelerde ölüm oranının bundan çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.

 
Michael Ryan, Rusya'nın demografik dağılımının ve sağlık sisteminin Avrupa ülkelerinden çok da farklı olmadığını belirterek mevcut ölüm oranlarını anlamlandırmakta zorlandıklarını söyledi.

Öte yandan koronavirüs pandemisinde Rusya cephesinde yeni bir şey yok... Son 24 saatte 8 bin 7798 yeni vakanın kaydedilmesiyle, toplam vaka sayısı yarım milyon sınırını geçti ve  502 bin 436 oldu.

173 kişinin daha haytını kaybetmesiyle ölü sayısı de 6 bin 532'ye çıktı.

Son 24 saatte 8 bin 367 kişi iyileşti. Böylece, yeni hasta sayısı, iyileşenlerin sayısının altına indi. 

Şu ana kadar 261 bin 150 kişi iyileşti.

Bie gün önce Moskova merkezde 1195 olan vaka sayısı dün 1436'ya yükseldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir