• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Eliyle yakaladığı yılanlarla fotoğraf çekip oynadıktan sonra yeniden doğaya bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havaların ısınmasıyla birlikte her yerde yılanlar görünmeye başlandı. Özellikle sıcak havada serin yerlere çıkmaya başlayan zehirli ve zehirsiz yılanlar, kimileri için korku oluştururken kimileri için de eğlenceye dönüşüyor.

 

Yüksek rakımlı yaylalarda sıklıkla görülen yılanlar, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Bitlis Doğa Spor Kulübü Başkanı Abidin Araboğa, düzenledikleri gezi esnasında karşılaştıkları yılanları çıplak elleriyle bir çırpıda yakalıyor.

Yakaladığı ve boyları bir buçuk ile 2 metre arasında değişen zehirli ve zehirsiz yılanlarla önce hatıra fotoğrafı çekiyor. Daha sonra boynuna dolayarak oyun oynadıktan sonra, yeniden yılanları doğaya bırakıyor.

Araboğa’nın yılanlarla hatıra fotoğrafı çekip, boynuna dolaması, görenleri hayrette düşürüyor.

Yılanlara zarar vermediğini belirten Araboğa, hatıra fotoğrafı çekip, kendileriyle oynadıktan sonra yeniden doğa yaşamına bıraktığını söyledi.

Araboğa, “Yılanlar doğadaki misafirlerimdir. Sürekli onlarla karşılaşıyorum. Beni seviyorlar, bende onları seviyorum. Çünkü onlara zarar vermiyorum. Yakalayıp biraz onlarla oynuyorum. Hatıra fotoğrafı çekiyorum. Doğasına bıraktığım için benden kaçmazlar. Kesinlikle öldürmüyorum onları.” diyerek yılanlarla olan dostluğunu anlattı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir